Mijn werkwijze in tijden van corona.

Werken in tijden van corona betekent voor u als nabestaanden maar ook voor ons als uitvaartbegeleiders kijken wat de mogelijkheden zijn. Sinds enkele weken zijn de richtlijnen helaas weer aangescherpt. Toch kunnen we door in mogelijkheden te denken samen een persoonlijke uitvaart realiseren. Er is nog heel veel wel mogelijk. Dat heb ik de laatste maanden ervaren. De begeleidingen waren nog persoonlijker, intiemer en misschien nog wel intenser. Oogcontact werd belangrijker dan lichamelijk contact. 

Mijn werkwijze is als volgt:
Tijdens het eerste telefoontje zal ik, nadat we gesproken hebben over wat u is overkomen, vragen of er sprake is van een coronabesmetting. Mocht hier sprake van zijn kan ik niet naar u toe komen maar zal ik tot aan de dag van de uitvaart zoveel mogelijk telefonisch contact met u hebben of middels beeldbellen. In overleg met de GGD gaan we stap voor stap naar de dag van de uitvaart toe en pas ik mijn werkwijze aan op aanwijzingen van de GGD.

Mochten er klachten zijn die kunnen wijzen op corona dan betekent dit voor de nabestaanden thuis blijven en laten testen. Wanneer de uitslag van de test negatief is kan ik op 1.5 meter afstand met u de uitvaart voorbereiden. Deze werkwijze heb ik ook wanneer er bij het eerste telefoontje geen symptomen zijn. Dit is ter bescherming van u en van mijzelf. U ontvangt wanneer het mogelijk is via de mail een vragenlijst met daarop alle belangrijke gegevens die ingevuld kunnen worden. Deze vragenlijst kunt u terug mailen. Door op deze manier te werken kan ik de tijd dat ik bij u aanwezig ben zoveel mogelijk invullen door met u te praten over wat u is overkomen en hoe het leven van uw dierbare eruit heeft gezien. Door samen deze herinneringen te delen komen we, ook in deze periode van ons leven, tot een mooie en persoonlijke uitvaart.

Een thuisopbaring is ook bijna altijd mogelijk in deze tijd.

 

Delen: