KostenEen uitvaart is te realiseren voor ieders budget. De kosten zijn zeer afhankelijk van uw wensen, maar ook uw financiële mogelijkheden. Vanaf dag één vraag ik aan de familie of ik rekening moet houden met een verzekering of een maximaal te besteden bedrag. Hierdoor komen families niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 5000 en 8000 euro. Maar ook voor een lager budget wordt een uitvaart persoonlijk en mooi. Een aantal kosten zijn niet te voorkomen. Dit zijn kosten voor de begeleiding en verzorging, begraven of cremeren (tenzij u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap), een kist of opbaarplank of mand of wade, Akte van Overlijden, vervoer, koeling of Bio-sac of balseming.

Andere kosten die erbij komen zijn afhankelijk of u er gebruik van maakt zoals opbaren op locatie, rouwkaarten, advertentie, koffietafel etc.

Mijn werkwijze is eerlijk en transparant. 

Er zullen ook mensen zijn waarbij de financiële middelen niet toereikend zijn. Door samen te kijken, te overleggen en afspraken te maken komen we tot op heden samen met de familie altijd tot een oplossing.
 

Voor de begeleiding bereken ik een vast tarief. Naast het tarief voor de begeleiding bereken ik 25% toeslag op de uitvaartkist. De nota's van derden worden één op één doorberekend. 

Verder mag u van mij het volgende verwachten:
  • Een vast aanspreekpunt vanaf het eerste contact
  • Verzorgen of ondersteunen bij de laatste verzorging en opbaring, desgewenst samen met familie.
  • Regelen van de aangifte overlijden bij de gemeente waar uw dierbare overleden is
  • Verzorging van de formaliteiten rondom het begraven of cremeren
  • Dagelijkse controle van uw dierbare tijdens een thuisopbaring
  • Ondersteuning bij het ontwerpen van de rouwkaart, het bidprentje en/of bedankkaartje, de advertentie en eventueel kerkboekje
  • Ik leg de contacten met derden zoals kerk, crematorium, uitvaartcentrum, locatie plechtigheid etc.
  • En wanneer u het wenst ondersteun ik u om de juiste keuzes te maken voor de uitvaartkist, rouwauto of ander vervoer en locatie, maar ook met de invulling van de afscheidsplechtigheid en verder bij al uw andere wensen.
Mocht u kiezen voor een uitvaart op locatie bereken ik hiervoor een meerprijs. Dit geldt niet voor een crematorium of kerk. 

.