De dag van het afscheid.

Stap voor stap krijgt de dag van het afscheid een invulling in de week naar de uitvaart toe.
Afscheid nemen kan in een crematorium, in een kerk maar zeker ook op een andere locatie zoals
in de eigen tuin, op een boerderij, in de plaatselijke kroeg of op een kasteel. Passend bij de wensen van uw dierbare of van uzelf.
Tijdens het afscheid nemen staan we stil bij het leven van uw dierbare. Door passende woorden, door foto's en door rituelen. 
Samen maken we de keuze voor de locatie van het afscheid en eventueel een samenzijn nadien. Ook hierin zijn er vele mogelijkheden.

Een afscheid hoeft niet altijd in de vorm van een plechtigheid. We kunnen bijvoorbeeld ook samen herinneringen delen op een locatie die passend is bij uw dierbare. Bijvoorbeeld thuis, in het bos, op het strand of in zijn of haar favoriete kroeg. Als uitvaartbegeleidster kan ik hierin steunen door de regie te houden, maar ook in een informele sfeer, zonder planning is dit heel goed mogelijk. Herinneringen kun je delen in woord, in muziek maar ook door favoriete voorwerpen, foto's of videomateriaal te bekijken. Door zijn of haar favoriete drankjes, hapjes of gerechten te serveren geeft dit een extra persoonlijke sfeer. Een bijzondere manier van afscheid nemen waar ik als uitvaartbegeleidster zeker voor open sta.