Vervoer op een duurzame manier

Samenwerken met Correct Monnereau en hun aanpassingen op duurzaamheid.

Wanneer duurzaamheid een belangrijk vraagstuk is tijdens de begeleiding van een familie is het belangrijk dat ik als uitvaartbegeleidster de nabestaanden goed kan informeren. Om deze informatie goed te kunnen overbrengen is kennis een belangrijk gegeven. Vervoer is één van de vraagstukken waar ik samen met Correct Monnereau over in gesprek ben gegaan.
Vervoer begint vaak al op de eerste dag van de begeleiding. Bij een thuisopbaring komt het verzorgingsteam met een overbrengauto.In deze auto brengen zij regelmatig de uitvaartkist mee (door dit te combineren scheelt dit een extra rit). Wanneer uw dierbare overgebracht gaat worden naar de locatie van opbaren gebeurt dit met deze auto. 

Duurzaamheid staat bij mijn vervoerder Correct Monnereau hoog in het vaandel.
De rouwauto's en overbrengauto's van Correct Monnereau rijden sinds januari 2020 op biologische brandstop HVO100. Een vloeibaar procedé dat gemaakt is vanuit plantaardige biomassa zoals groente, tuinafval, plantaardige oliën en uit plantaardige vetten die tezamen weer zijn behandeld met waterstof. Door te rijden op HVO100 heeft Correct Monnereau het afgelopen jaar de uitstoot van CO2 met maar liefst 89% verminderd.
Daarnaast is de duurzaamheid op hun eigen terrein onder een scan gehouden en hebben er vele aanpassingen plaatsgevonden.
En tot slot worden er vanuit het bedrijf regelmatig bomen geplant op Landgoed het Hoenderbosch, liggend in de Achterhoek.

Naast al deze aanpassingen met betrekking tot duurzaamheid staat het bedrijf zeker niet stil.

In de loop van 2021 is het mogelijk om een volledig elektrische overbrengauto in te zetten en  
wanneer u op de dag van de uitvaart kiest voor statievervoer en u wilt dat deze volledig elektrisch is, is er einde van dit jaar de mogelijkheid om te kiezen voor een Tesla Model 3.

Vanaf dag één is Correct Monnereau een bedrijf waar ik vertrouwen in heb. Een bedrijf wat niet stil staat. Een bedrijf wat meedenkt en kijkt naar de toekomst.