Huize Vossendel Groessen

Een zonnige zomerochtend. De werkdag begint met een ritje naar Groessen om kennis te maken met Mariëlle Stolk van Huize Vossendel. In een uitgestrekt natuurgebied rijden we de lange oprijlaan op en zien we een prachtig historisch pand staan. Ik denk meteen, wat een mooie plek om hier met de rouwauto doorheen te rijden voorbij de gasten die de overleden welkom heten in een erehaag.
 
We parkeren de auto en worden direct met open armen ontvangen door Mariëlle. Ze leidt ons naar de afscheidstuin. Een prachtige groene tuin met een luxe sfeertent waar banken, tafels en stoelen staan. Aan de overkant van de tent zie ik een stijger die uitstrekt over het water.
 
Een serene plek om te aarden. Een gevoel van rust overspoelt me.
 
We worden uitgenodigd voor een kop thee en praten samen over de mogelijkheden die Huize Vossendel te bieden heeft. De plek waar we theedrinken kijkt uit over de trouwtuin. Rouw en trouw liggen tenslotte dicht bij elkaar.
 
Naast ons bevindt zich een serre. Mariëlle verteld dat deze plek gebruikt kan worden voor het afscheid nemen van de overledene voordat de dienst begint.
 
We lopen naar binnen en komen in de blauwe kamer terecht. Deze kamer gebruikt ze voor vergaderingen of meetings. Het sparren over meerdere mogelijkheden in deze ruimte begint direct.
Dit heeft opgeleverd dat de Blauwe kamer nu ook voor mooie intieme afscheidsmomenten wordt gebruikt.
 
De rondleiding eindigt boven waar ik Eugène ontmoet. Hij is druk aan het klussen in de bruidssuite.
 
Huize Vossendel, een plek voor rouw en trouw.
Een plek van liefde. 
https://www.huizevossendel.nl/