Sebyl Wolters-VerberktMijn naam is Sebyl Wolters Verberkt. Ik ben geboren in 1965 in Beek (Montferland) en opgegroeid in een liefdevol gezin samen met mijn papa en mama, mijn zus en broer.

In 1996 ben ik getrouwd met Tonnie en inmiddels zijn wij de trotse ouders van twee prachtige dochters Bo en Juliët. We hebben twee lieve schoonzonen Max en Rick en zijn al meer dan 10 jaar het baasje van Scott, een niet luisterende west highland white terrier.

Sinds mijn 18e ben ik werkzaam geweest als doktersassistente. Een beroep waar ik buiten veel mooie ervaringen ook veel verdriet en diepgaande gesprekken met ernstig zieke mensen en nabestaanden heb gedeeld. Op 1 februari 2018 heb ik dit beroep losgelaten om me volledig te kunnen richten op mijn bedrijf, als uitvaartbegeleidster. Mijn ervaringen als doktersassistente neem ik mee.

In mijn familie heb ik helaas veel mensen moeten loslaten. Familieleden waar ik veel van hield en die ik tot op de dag van vandaag mis. Ik weet dus hoe een verlies kan voelen en begrijp het verdriet van de nabestaanden. Verdriet waar een periode voor staat om dit te verwerken. Bij de ene nabestaande duurt dit maanden en bij de andere levenslang. Iedereen heeft hiervoor zijn of haar eigen tijd.

In mijn leven is er altijd het besef geweest dat het overlijden niet het einde is. De liefde tussen mensen zal altijd blijven bestaan. Doordat dit gevoel bij mij aanwezig is kan ik ook mensen begrijpen die geloven dat er meer is na dit leven.

Door mijn beroep als doktersassistente, door mijn gevoel en door mijn eigen levenservaringen weet ik dat ik met mensen een intens verdriet kan delen en hen kan begeleiden.

Ik heb inmiddels vele nabestaanden mogen begeleiden en ik weet wat dit mooie beroep persoonlijk met mij doet. Het voelt dankbaar dat ik met de nabestaanden deze weg, tijdens een periode van intens verdriet, mag bewandelen. Het voelt dankbaar dat zij mij het vertrouwen geven om er voor hen te zijn in deze kwetsbare periode van hun leven.

Ieder mens is voor mij speciaal. Ieder mens verlegd een steen op aarde. En loopt hierin zijn of haar eigen weg. Ieder mens laat herinneringen na. En wordt daardoor nooit vergeten.